Smanjuju se liste čekanja – za vikend besplatni pregledi endokrinologa iz Beograda

06.06.2018.     Vijesti

Za predstojeći vikend u Bolnicu Trebinje dolazi endokrinolog iz Beograda Marko Stojanović, istaknuti ljekar iz svoje oblasti.

Direktor Bolnice Borislav Grubač, pozvao je sve pacijente koji imaju potrebu za ovom vrstom pregleda da se obrate u internističku ambulantu na tel 059/274 – 112 i zakažu pregled.

Za sve zainteresovane, kako su istakli u menadžmentu Bolnice, potrebna je samo uputnica od ljekara porodične medicine. Pregledi su besplatni, i plaća se samo participacija za pacijente koji nisu oslobođeni od iste.
Na ovaj način biće izbrisana lista čekanja kod endokrinologa. Grubač ističe da su sve pacijente pozvali telefonski i obavijestili ih o svemu, mada se kako kaže većina izjasnila da nema potrebe za ubrzavanjem pregleda.

U susret se izašlo svima koji su se izjasnili da im je potreban prvi pregled. Očekuje se da će biti pregledano oko 50 pacijenata.
Grubač je dodao i da je zahvaljujući radu u popodnevnim smjenama riješena i lista čekanja na neurologiji, i što je posebno važno, kod kardiologa.

U Bolnici Trebinje, organizovali su takođe i snimanje CT apartom u popodnevnim časovima.

Na pregled kod endokrinologa mogu se javiti i pacijenti iz ostalih hercegovačkih opština.

Herceg tv