Skoko nosilac liste SP-a iz izborne jedinice devet

28.06.2018.     Vijesti

Maksim Skoko biće nosilac kandidatske liste SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet, odlučeno je na sastanku Regionalnog odbora ove stranke u Trebinju.

Skoko, koji je i potpredsjednik Socijalističke partije Republike Srpske, istakao je da je, na osnovu svih istraživanja i izvještaja o rastu rejtinga stranke, realan cilj SP-a u IJ9  da na predstojećim opštim izborima dobije direktnog narodnog poslanika iz ove izborne jedinice, koja obuhvata regiju od Trebinja do Višegrada.

Osim Skoka, kandidati iz ove izborne jedinice će biti članovi izvršnog odbora SP-a Rajko Ćapin direktor Doma penzionera u Trebinju i Momčilo Vukotić Predsjednik SO Nevesinje, te Persa Klimenta aktuelna predsjednica SO Ljubinje . Na listi će se naći i Slobodan Čomić iz Bileće predsjednik Regionalnog odbora SP-a , Slađana Kostović Blagojević predsjednica Opštinskog odbora SP Foča, te Izvršna direktorica za ekonomsko-finansijske poslove u Hidroelektranama na Drini Biljana Maksimović iz Višegrada.

Na listi će osim navedenih kandidata biti zastupljeni predstavnici svih ostalih opština iz Izborne jedinice 9, osim iz opštine Istočni Mostar.

Lista koju je utvrdio Regionalni odbor trebalo bi da bude potvrđena na sastanku Glavnog odbora koji će se održati u subotu u Banjaluci.