POGLEDAJTE VIDEO: Sedamdesetogodišnji Jovo Tarana „ištembiljao“ grad

06.05.2017.     Vijesti

Nakon što su jutros u Dučićevoj ulici u Trebinju osvanuli šablonski natpisi „Pokret za SPS Jugoslaviju – bolju od dobre SFRJ“, a policija izvršila uviđaj, naša ekipa naišla je  pod platanima na Jova Taranu koji je  išarao zidove na objekatima u centru Trebinja.

Priznao nam je kako je jutros poranio u 5 sati i „ištembiljao grad“. Nakon što je dao izjavu u policiji nastavio je sa planiranim aktivnostima u  pratnji jednog policijaca. Ovaj sedamdesetogodišnjak djelio je čitavo prije podne  građanima Trebinja svoj politički program u želji da objasni sunarodnicima da živimo u sistemu koji počiva na volji bogataša i kako moramo učiniti nešto za sebe, svoju djecu i unučiće.

Iako ne namjerava da osnuje političku partiju opisao je svoju ideju „Pokreta za SPS Jugoslaviju“.

„SPS znači skupštinski politički sistem kojim  želi mmijenjati svijet. Ovo je politički sistem po volji minorne manjine  mi smo svi kao rogovi u vreći, na cijelom svijetu ne postoje dva ista čovjeka. I jedino apsolutizam volje većine može pomutiti sve sujete ovoga svijeta . I još jedna stvar, niko ne uči na tuđem iskustvu svak uči na svom iskustvu e pa sada smo svi stekli svoje iskustvo. Ovo je globalna laž zlo i naopako“, kaže Tarana.

Hercegovina press