Restrikcije u i oko Nevesinja- pojedina naselja bez vode i 24 sata

08.07.2017.     Vijesti

Javno poduzeće ‘Vodovod’ Nevesinje napravilo je novi plan restrikcije vode koji bi trebalo da ublaži probleme potrošača u višim zonama i pomogne da posljedice neredovne vodoopskrbe građani lakše prevaziđu.

Na sastanku predstavnika nevesinjskog ‘Vodovoda’, opštinske uprave i Hidroelektrana na Trebišnjici konstatirano je da su zbog izuzetno loše hidrološke situacije redukcije vode neminovne. Prema podacima HET-a, u prvih pola godine u Nevesinju je registrirano najmanje padalina u posljednjih pedeset godina, prenosi radio Nevesinje.

Postojeći sistem vodosnabdijevanja iz akumulacije Alagovac u takvim okolnostima, ali i zbog povećane potrošnje, ne može osigurati uredno snabdijevanje  potrošača. Zbog toga su razmotrene mjere kako bi probleme u vodosnabdijevanja stanovnici što lakše prebrodili.

Novim planom redukcije predviđeno je da se naseljima Brežine i Miljevac voda isključuje utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 15 sati do 6 sati narednog dana. Potrošači u Bojištima, Čitluku, Lapčevinama, Šurićima, Batkovićima, Žiljevu, Kifinu Selu, Zalužju i Odžaku vodu neće imati utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 15 sati do 15 sati narednog dana.

Krekovi će biti priključivani na gradski vodovod utorkom od 15 sati i vodu će imati do 15 sati narednog dana. Svi potrošači, osim ‘zone 1’, svakodnevno će biti isključivani od ponoći do šest sati ujutro.

Iz ‘Vodovoda’ su najavili da će nastaviti kontrolu namjenskog korištenja vode i eventualnog postojanja nelegalnih priključaka na vodovodnu mrežu, uz upozorenje da će prijave protiv nesavjesnih porošača prosljeđivati nadležnoj inspekciji.

Izvor: Bljesak.info