Rade na otvorenom po čitav dan i na 40 plus – inspekcije nemoćne

04.08.2017.     Privreda

Uprkos paklenim vrućinama, i po zdravlje opasnom vremenu, oni rade u najtoplijem periodu dana, direktno izloženi suncu. Sezonski radnici u poljoprivredi u poljima su do 17 časova. Ista slika je i  u  sektoru građevine.

Osim upozorenje ljekara, apela inspekcija i dobre volje poslodavca zakonske zaštite za ovu vrstu rada nema.

To su nam poručili i u Odjeljenju za inspekcijske poslove Grada Trebinja.

Apeluju na poslodavce da pokažu  razumijevanje za radnike i da ih poštede izlaganju  suncu u udarnim periodima dana od 11 do 17 časova,  dok traju tropske temperature. Više od toga ne mogu i  nemaju pravo, priznaju.

Odgovor na pitanja da li je rad po ekstremnim vrućinama, odnosno hladnoći regulisan zakonom i da li postoje preporuke o radnom vremnu po tropskim vrućinama prenosimo u cjelosti:

Inspekcijski organi mogu postupati isključivo u skladu sa zakonom datim ovlaštenjima i nadležnostima, a kada je riječ o radu na otvorenom u Republici Srpskoj to pitanje nije zakonski posebno definisano.

U našem zakonodavstvu iz područja zaštite na radu nisu propisani minimalni zahtjevi u pogledu uslova rada radnika na otvorenom u nepovoljnim mikroklimatskim uslovima (kao što su visoke i niske temparature), koje bi poslodavci trebali osigurati u cilju zaštite zdravlja i bezbjednosti radnika na radu. Takođe, nije propisano ni pri kojim bi mikroklimatskim uslovima poslodavci trebali obustaviti radove jer postoji opasnost po život i zdravlje radnika. S obzirom na navedeno, bez jasne zakonske regulative koja bi definisala ovo pitanje, inspekcija nema zakonskog osnova za preduzimanja mjera u smislu sankcionisanja poslodavaca.

S obzirom da u ljetnim mjesecima radnici koji obavljaju poslove na otvorenom, kao što su poslovi u građevinarstvu, rade u nepovoljnim uslovima apelujemo na poslodavce da preraspodjelom radnog vremena zaštite radnike koji ljeti rade na otvorenom, izloženi suncu i visokim temperaturama.

Zakonom o radu definisana je mogućnost da se puno radno vrijeme na pojedinim radnim mjestima može preraspodjeliti, tako da u jednom dijelu godine bude duže, a u drugom dijelu srazmjerno kraće, s tim da u toku kalendarske godine ne može iznositi više od 40 časova prosječno sedmično. Poslodavac može organizovati rad u fazama, u jutarnjim i večernjim časovima i primjeniti niz organizacionih mjera kako ne bi došlo do obolijevanja zaposlenih.

Nesporno je da učestale vrućine utiču na zdravlje radnika, posebno onih koji rade na otvorenom zbog čega može doći do pada koncentracije u radu, a čime se povećava rizik od povređivanja radnika, te apelujemo na poslodavce da iskoriste mogućnost preraspodjele radnog vremena i zaštite radnike.