Prevent uskoro otvara prvi pogon u Hercegovini – Fabrika u Stocu proizvodiće HTZ opremu i autopresvlake

21.12.2017.     Privreda
Prevent grupacija početkom naredne godine otvara proizvodni pogon u Stocu, što je ujedno i prva fabrika ove grupacije na području Hercegovine. U pogonu će se za početak proizvoditi HTZ oprema, a nakon toga i autopresvlake, piše Slobodna Bosna.
Pripreme za početak rada fabrike u Stocu već su u završnoj fazi. Proizvodni pogon smješten je u već postojećoj hali u industrijskoj zoni Stoca u kojoj je prije rata bila smještena kartonaža. Mašinska postrojenja su dopremljena, a već skoro mjesec dana provodi se obuka novouposlenih radnika u goraždanskim pogonima Preventa.

Prema pisanju Slobodne Bosne, pogon će početi rad sa oko 20 radnika, s ambicijom da se do kraja godine broj zaposlenih višestruko uveća. Osim toga, Prevent ima ambiciju da u Stocu otvori i pogon za proizvodnju kućanskog namještaja.

Prema ranijem planu, pogon u Stocu je trebalo da bude otvoren početkom decembra, ali rok je prolongiran još mjesec dana zbog problema s opskrbom električne energije. Taj bi problem trebao biti riješen u narednih 5-6 dana nakon čega će sve biti spremno za početak proizvodnje.

Izvor: ekapija