„Praktična nastava na radom mjestu“ organizovana za trebinjske srednjoškolce

31.05.2017.     Vijesti

J.U. „Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća“ Grada Trebinja je u okviru projekta „Praktična nastava na radnom mjestu“ koji se realizuje u saradnji sa „Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća“ Banja Luka, organizovala info panel na kojem su se kroz  kvalitetan dijalog razmijenile informacije o potrebi praktične nastave u srednjim stručnim školama, upisnoj politici u srednjim školama, interesovanjima učenika završnih razreda osnovnih škola  kao i deficitarnim zanimanjima na tržištu rada.

Na  panelu su učestvovali predstavnici osnovnih škola iz Trebinja, direktori Centra srednjih škola i Gimnazije „Jovan Dučić“, predstavnici Zavoda za zapošljavanje, direktori preduzeća „Swisslion IAT“ a.d. i „IAT Standard“ d.o.o., te predstavnici ostalih relevantnih institucija. Učesnici panela bili su i učenici završnih razreda osnovnih škola u Trebinju.

Poslije info panela, zainteresovani učenici su posjetili preduzeće „IAT Standard“ d.o.o. Trebinje.

Projekat „Praktična  nastava na radnom mjestu“ realizuje se u okviru programa Prilika Plus, koji provodi „Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća“  Banja Luka a finansira Vlade Švajcarske.

Hercegovina press