Poznata lokacija zgrade za mlade bračne parove – kapacitet 35 stanova

19.12.2017.     Nekretnine

Zgrada za mlade bračne parove trebalo bi da se gradi na ljeto 2018. godine, a objekat će biti smješten u sklopu kompleksa bivše kasarne „Luka Vukalović“, najavljuje gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Projektna dokumentacija postoji, a planirano je da zgrada ima 35 stambenih jedinica. Kvadrat će prema raspoloživim analizama koštati 1.000 KM plus PDV.

„Da bi ovaj program zaživio neophodno je uspostaviti komunikaciju i to transparentnu putem javnih poziva i tenderskih procedura između banke kao budućeg finansijera zgrade, parova koji su zainteresovani za stan, izvođača radova i između Gradske uprave. Znači ova četiri subjekta će napraviti program koji će moći realizovati i izgraditi zgradu za mlade bračne parove“, precizira gradonačelnik.

On dodaje da je  nekoliko izvođača već pokazalo interes i da je realno očekivati da do 15. februara budu izdefinisani svi uslovi, prava i obaveze, kako bi se krenulo u raspisivanje tenderske procedure i gradnje.

„Mi ne možemo da damo lokaciju, a da ne garantujemo da će cijena biti na nivou kakav očekujemo, a očekujemo da će cijena kvadrata biti 1000 KM plus PDV, a da bismo to ispoštovali potrebo je provesti sve procedure tako da ta zarada ne ode nikome nego bude ušteda onome koji kupuje stan“, ističe Petrović.

U Gradskoj administraciji izračunali su da bi rata za veći  jednosobn stan mladi bračni par mjesečno iznosila oko 250 KM. Ako bi uzeli kredit na 15 godina.

Hercegovina press