Policija čuvala radnike Vodovoda od Šipovca- prvo presjekao cijev, pa onemogućavao radnike da je poprave

01.06.2018.     Vijesti

Preduzeće „Vodovod“ iz Nevesinja zatražilo je od nevesinjske policije asistenciju kako bi izvršili sanaciju vodovodne mreže u mjestu Odžak, jer ih je u tom poslu onemogućio Ante Šipovac, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.
Iz CJB Trebinje navode da je Policijskoj stanici Nevesinje upućen zahtjev od nevesinjskog „Vodovoda“ da se danas radnicima tog preduzeća omogući neometano obavljanje sanacije vodovodne mreže na koju je priključena zgrada Javnog preduzeća „Pošte Srpske“ u mjestu Odžak, opština Nevesinje.

„S obzirom da je iz zahtjeva vidljivo da su 31. maja radnici tog preduzeća onemogućeni od Šipovca u vršenju pomenutih poslova iz vlastite nadležnosti, da je podnosilac zahtjeva prikupio svu potrebnu dokumentaciju, te da se iz dosadašnjeg razvoja konkretne situacije moglo očekivati pružanje otpora, Policijska stanica Nevesinje je pružila asistenciju `Vododovodu`“, naveli su iz policije.

Policija ističe da se zahtjev „Vodovoda“ odnosio na obezbjeđenje nesmetanog obavljanja poslova radnicima, a ne na vršenje uviđaja po pričinjenoj šteti, za koju će, prema riječima direktora „Vodovoda“ Slaviše Soknića, od počinioca štete zakonskim putem tražiti zaštitu.

Anto Šipovac, odbornik je SDS-a i šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini opštine Nevesinje.

Opštinski odbor SNSD-a Nevesinje optužio je danas Šipovca da je zarad ličnih interesa i nekoliko stotina maraka kirije od iznajmljivanja prostora u svojoj kući, presjekao vodovodne cijevi na tek rekonstruisanom opštinskom objektu, u koji treba da se preseli poslovnica Pošte Srpske.

Srna