Pogledajte video: Treba li nam zaduženje od 6 miliona maraka?

06.03.2017.     Video servis

Grad Trebinje zadužuje  se šest  miliona konvertibilnih maraka kako bi pokrio dugovanja  prethodne administracije. Tako je bar saopštio odbornicima i javnosti gradonačelnik Luka Petrović  i dodao  još jednu  mrlju na mandat svog prethodnika Slavka Vučurevića.

“Neodgovorno ponašanje prethodne vlasti plaćaće  svi građani Trebinja, jer se napravljene obaveze moraju izmiriti,  i  iz tog razloga ne čudi što su odbornici opozicije napustili skupštinu, jer, vjerovatno, nisu imali snage da čuju šta su radili i koliku su dubiozu ostavili” istakao je Petrović.

Računica nove administracije je jasna – najviša su,   kažu dugovanja prema zaposlenim radnicima Gradske uprave i ustanova grada. Na naplatu su ističu prispjele i sudske presude, a tu su i brojne pozajmice.

I tako su došli do kalkulacije da je kredit jedino rješenje, a mjesečna rata iznosiće oko 750 hiljada maraka.

Pogledajte na šta će to sve ići novac građana  i Grada Trebinja.

S druge strane, Petrovićev prethodnik Slavko Vučurević za poslovni portal Hercegovinapress.com tvrdi da je deficit od šest miliona čista izmišljotina aktuelnog režima, koji će svojim ponašanjem otjerati iz grada sve investitore i dobre projekte.

“Postoje dugovi koje Grad Trebinje vuče još iz vremena administracije Dobroslava Ćuka, ali ja nemam nikakve veza sa tim. Oni se odnose za završetak izgradnje Mandićeve zgrade u Brgovima, sudski spor između Grada Trebinja i Hidrogradnje, obaveze prema Luč investu….. Sve je to nasljeđe SNSD – ove vlasti”, tvrdi  Vučurević.

Stavku po stavku PDP  će  sutra na vanrednoj konferenciji da izanalizira  i obrazloži kako su napravljena dugovanja i u kom periodu.

I to je politika, gdje stvari mogu biti, crne, bijele ili sive. U ekonomiji je sve jasno. Još jedan kredit otiće na tekuću potrošnju. O investicijama nema ni riječi.

Hercegovina press