Počela dogradnja vodovodnog sistema u opštini Gacko – Buk promet izvodi radove vrijedne 5,5 mil KM

10.09.2018.     Vijesti

Radovi na dogradnji vodovodnog sistema opštine Gacko sa izvorišta Pridvorica počeli su u petak, 7. septembra, rekao je zamjenik načelnika opštine Radoica Antunović, prenosi zvanični opštinski sajt.

– Izvođač je uveden u posao i rok za izvođenje radova je 15 mjeseci, odnosno početak decembra 2019. godine. Na današnjem sastanku sa izvođačem, nadzorom i predstavnicima Ministarstva finansija dogovorili smo detalje oko ovoga projekta, način i dinamiku izvođenja radova, način plaćanja i iskreno se nadam da će ovaj projekat biti završen u narednih 15 mjeseci – rekao je Antunović.

Prema riječima Nikola Maksimović, projekt menadžera iz firme Buk promet Bijeljina, koja izvodi radove, predviđena je izgradnja cjevovoda dužine oko 12 kilometara, dvije pumpne stanice, tri prekidne komore i dva rezervoara.

Firme koje su uključene kao podizvođači radova su Antikorozija Gacko i Konstruktor inženjering Bileća.

Bojan Macura iz Ministarstva finansija Republike Srpke podsjetio je na vrijednost investicije od 5,5 mil KM, od čega je iz kredita Evropske investicione banke izdvojeno 2,5 mil KM, grant Evropske unije iznosi 500.000 eura, dok Opština Gacko sufinansira radove sa 1,7 mil KM.

Podsjećamo, ugovor o izvođenju radova na dogradnji vodovodnog sistema opštine Gacko potpisan je u junu ove godine. Ugovor su potpisali načelnik Opštine Gacko Milan Radmilović, direktor preduzeća Buk promet Jovan Gajić, u prisustvu predstavnika Tima za upravljanje projektom iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

ekapija