Pijavica teško oštetila bolnicu Meljine- stanje vanredno

09.06.2018.     Vijesti

Na udaru pijavice jutros rano našao se „najranjiviji“ dio Herceg Novog, Opšta bolnica Meljine. S mora dvije zgrade Zavod za rehabilitaciju i interno odjeljenje, s puno pacijenata pretrpjeli su žestok udar olujnog vjetra, ali srećom niko nije stradao, kaže za Radio Jadan direktorka Bolnice, dr Olivera Elez.

– Sve je stradalo. Odletio je krov sa kabineta na internom, sva stakla su izbijena na odjeljenju i polomljena, nemoguće je raditi. Na tehničkoj službi dio krova otišao, stradala je kuhinja, praonica… Desetkovan je park sa borovima, palmama i mediterasnkom vegetacijom…Jedva smo malo raskrčili put za kola hitne pomoći. Situacija je vanredna, osoblje je angažovano, ali potrebna nam je pomoć – priča dr Elez.

O situaciji u Bolnici Meljine obaviještena je Komunlana policija, Služba zaštite i spasavanja.

Međutim, ova zdravstvena ustanova, koja je glavni oslonac Novljanima i gostima tokom ljeta, mjesecima jedva opstaje zbog teške finansijske situacije, nedostaka kadra i neizvjesnog statusa. Ovo je novi udar kojeg teško da može prevazići bez šire i zajedničke podrške vlasnika Atlas grupe, resornih Ministarstava i Opštine.

Radio Jadran