PETROVIĆ: Nema prodaje zgrade Pošte

18.08.2018.     Vijesti

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da neće biti prodaje objekta Pošte u Trebinju i da se šezdesetak radnika, koliko ih je u ovoj hercegovačkoj jedinici zaposleno, ne trebaju brinuti da ubuduće neće imati gdje da dolaze na posao.

„Ja sam obavio razgovor sa direktoricom Pošta RS Jaminkom Krivokućom i dogovorili smo se da objekat ne ide u prodaju, ali, s obzirom da imaju viška prostora i nepotrebna dva nivoa, koja žele iznajmiti, ali nisu naišli na dobrog zakupca kao što je Regulatorna agencija za električnu energiju koja je do prelaska u novu zgradu bila u ovom prostoru, saglasili smo se da neke institucije koje su trenutno u iznajmljenim prostorima – mogu preseliti u ovaj neiskorišteni dio“, istakao je Petrović.

Peteović je predložio da u neiskorišteni prostor trebinjske Pošte preseli Besplatna pravna pomoć, Republičko pravobranilaštvo i Okružni privredni sud, kojima je ovo, s obzirom da su sve tri pravosudne institucije, a nisu planirane da sele u novi objekat Palate pravde koji je u izgradnji, idealno rješenje.

„Ove institucije trebaju da za 2019. godinu planiraju ili zakup u Prostorijama Pošte, ili kupovinu svojih prostora, kako bi trajno imali svoje kancelarije u Trebinju, što smo se složili da će to biti jedno kvalitetno rješenje i za Poštu i za državne, odnosno, republičke institucije koje djeluju u Gradu Trebinju“, objasnio je dalje Petrović.

Uprava preduzeća Pošte Srpske oglasila je prodaju nepokretnosti u nekoliko gradova Republike Srpske, putem usmenog javnog nadmetanja, među kojim je bilo i Trebinje, gdje je bila planirana prdaja poslovne zgrade, površine 1.523 m2, sa zemljištem, i to po početnoj cijeni od 2,25 mil KM…

Hercegovina press