Petrović: Materinski dodatak za treće i četvrto dijete

29.06.2017.     Vijesti

Odlukom gradonačelnika Luke Petrovića, Gradska uprava će od 01.07.2017. dodjeljivati materinski dodatak za treće i četvrto dijete nezaposlenim porodiljama. Ovaj dodatak će se dodjeljivati na mjesečnom nivou u trajanju od dvanaest mjeseci od dana rođenja djeteta.

Odlukom je definisano da se nezaposlenim majkama porodiljama, ako je otac djeteta nezaposlen, dodjeljuje mjesečni iznos od 150 konvertibilnih maraka. Ukoliko je otac djeteta zaposleno lice, materinski dodatak iznosiće 50 konvertibilnih maraka mjesečno.

Prava iz odluke porodilje ostvaruju na zahtjev Gradskoj upravi Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović kaže da Gradska uprava ovakvom odlukom želi pružiti pomoć svim nezaposlenim majkama i djelovati aktivno u suzbijanju problema depopulacije.

Gradonačelnik Trebinja ističe da je ovo samo prvi korak i da će Gradska uprava nadalje tražiti mogućnosti za proširenje ove odluke na dodatke nezaposlenim majkama za prvo i drugo dijete.

„Nadamo se da ćemo uz podršku šire društvene zajednice i novim mjerama doprinijeti da se demografska slika svakim danom poboljšava“, rekao je gradonačelnik Petrović.

Hercegovina press