PETROVIĆ: Aerodrom preduslov za ozbiljne investicije

06.07.2017.     Vijesti

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović otkriva da je Grad Trebinje uputio inicijativu JP „Aerodromi Srpske“ da uradi strategiju razvoja trebinjskog aerodroma kako bi investitori zainteresovani za ovaj grad mogli da dobiju sve detalje u vezi izgradnje za koju su, kako tvrdi jako zainteresovani.

„Mnogi investitori su došli i pitali za tu komunikaciju vazdušnu koja im je vrlo bitna. Dakle, ovde će se desiti ozbiljne investicije ako se desi izgradnja aerodroma i zato smo tražili da nam se dostavi adekvatan dokument kojim ćemo potencijalnim investitorima ponuditi tačne podatke i tehničke elemente koji avioni mogu da slijeću u 1., 2. i 3. fazi izgradnje kako smo zamislili taj projekat“, objašnjava Petrović.

On dodaje da ima mnogo ozbiljnih investitora kojima je aerodrom kako kaže usputna stvar. To su investitori iz Kine, Rusije i Turske.

“ Moramo imati adekvatan odgovor na njihove upite i spremne sve uslove, a njihova odluka na kraju će biti da li da paketni aranžman aerodrom plus neki sadržaj u Trebinju ili će raditi samo sadržaj, a da onda aerodrom ostane obaveza Republike ili grada“, kaže Petrović.

Prema tenderskoj dokumentaciji aerodrom na Zupcima bi trebalo da ima pistu od 1,7 kilometara sa 30 metara širine, kontrolne tornjeve, kargo…

Ovom temom u centralnim vijestima ATV- a bavio se i Bojan Nosović.

Pogledajte video:

 

Hercegovina press, ATV