Patrijarhu Irineju sutra će biti zabranjen ulazak u Crnu Goru?

14.10.2018.     Vijesti

NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, koji bi sutra trebalo da posjeti Crnu Goru, neće biti dozvoljen ulazak u tu zemlju, rekao je za podgoričku „Pobjedu“ visoki zvaničnik crnogorske policije.
Iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije je saopšteno da će patrijarh Irinej 15. oktobra boraviti u Crnoj Gori zajedno sa patrijarhom antiohijskim i cijelog Istoka Jovanom Desetim.

U Cetinjskom manastiru sutra u 11.00 časova trebalo bi da bude služena svečana doksologija, a predviđena je i posjeta Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nedavno su crnogorske „Vikend novine“ objavile da je Crna Gora pripremila spisak nepoželjnih osoba iz Srbije, te da je na njemu i patrijarh srpski Irinej, kojem će, kako je navedeno, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog „blaćenja te zemlje“.

Patrijarh Irinej izjavio je ranije da je Srbima u Crnoj Gori lošije nego što im je bilo u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i pod osmanlijama.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je ranije da crnogorski zakoni moraju biti identično primjenjivani na sve, kao i na nepristojne goste, pa makar bili i crkveni velikodostojnici, ali da vjeruje da neće biti neophodno da se primjenjuju administrativne mjere.