Ovo je pobjeda čista kao suza- Dodik novi srpski član Predsjedništva BiH

07.10.2018.     Vijesti

Ovo je pobjeda čista kao suza, rekao je novi srpski član Predsjedništva Milorad Dodik koji je upravo proglasio pobjedu i u odnosu na kandidata SZP-a Mladena Ivanića vodi sa 70.500  glasova razlike.

Dodik je istakao da je razlika nedostižna i da je osvojio 56 odsto glasova, a Ivanić 44 odsto.

“Narod je prepoznao pozitivnu politiku SNSD-a, i s druge strane kaznio kalkulantsku i poslušničku politiku dodvoravanja Zapadu Mladena Ivanića”, rekao je Dodik.

On je istakao da će se zakleti prije svega Narodnoj skupštini RS i dodao da će na zgradi u kojoj bude sjedio morati da bude i zastava Republike Srpske.

Novi srpski član Predsjedništva BiH, dodao da je razgovarao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je sa radošću primio rezultate o njegovoj pobjedi.

On je rekao da će prvi sastanak kao član Predsjedništva imati upravo sa Vučićem, možda i prije nego sa ostalim članovima Predsjedništva BiH.

Dodik je istakao i kako očekuje i pobjedu Željke Cvijanović koju će uskoro da ozvaniče.

Zahvalio je svim glasačima i koalicionim partnerima i istakao da nije bitno s kim će sjedati u Sarajevu je ima samo jedan interes- da zastupa srpski narod.

Čestitao je i opoziciji koja je kako kaže ostala u okvirima političke borbe i zapitao, koliko ih puta moramo pobjediti pa da se umore, našalio se Dodik.

Hercegovina press