Organizovan donatorski ručak: Prikuplja se novac za uređenje NP „Sutjeska“

24.05.2017.     Vijesti

Javna ustanova Nacionalni park „Sutjeska“ organizovala je danas  donatorski ručak u cilju obezbjeđivanja finansijske podrške za nabavku osnovnih sredstava za unapređenje poslovanja i turisičke sezone na Tjentištu.

Vlada Republike Srpske za uređenje  „Sutjeske“ izdvojila je 10 hiljada maraka. Isti iznos su dali i Ministarstvo za građevinarstvo i eklolgiju Republike Srpske i Institut za ekologiju. Akciji se odazvalo i Ministarstvo unustrašnjih poslova, javna preduzeća i pojedinačni donatori…

Foto: Hercegovina press

Sutjeska iz godine u godinu bilježi tendenciju porasta broja gostiju,  i neophodno je obezbjeđivanje uslova za razvoj privrednih, turističko – ugostiteljskih i naučno-istraživačkih djelatnosti, u skladu sa ciljevima zaštite i na način koji će doprinositi lokalnom i regionalnom socio-ekonomskom razvoju.

Foto: Hercegovina press

Nacionalni park „Sutjeska“ je najstariji i najveći nacionalni park u Republici Srpskoj,koji je po svojim prirodnim vrijednostima i ljepotama biser Jugoistočne Evrope. U srcu nacionalnog parka smješten je strogi prirodni rezervat Perućica, najočuvanija i najveća prašuma u Evropi, nedavno predložena na Tentativnu listu svjetske prirodne baštine UNESCO.

Hercegovina press