Od tri Trebinjca oduzeto 16.500 paklica cigareta

26.06.2017.     Vijesti

Pripadnici Policijske uprave /PU/ Trebinje pronašli su i oduzeli od tri lica na području grada 16.560 paklica cigareta različitih marki, izjavila je portparol PU Jovana Cvijetić.


Cvijetićeva je rekla novinarima da je policija u petak, 23. juna, kod lica čiji su inicijali D.K. pronašla i oduzela 7.060 paklica cigareta različitih marki, nakon što su izvršili pretres kuće, pomoćnih prostorija i automobila koje koristi ovo lice.

Policija je sutradan pretresom kuće, okućnice i pomoćnih prostorija koje koristi lice čiji su inicijali P.S. pronašla i privremeno oduzela 9.000 paklica cigareta.

Istog dana, u mjestu Podgljivlje, grad Trebinje, zaustavili su automobil „golf pet“ kojim je upravljalo lice čiji su inicijali S.V, a kod kojeg je pronađeno 500 paklica cigareta različitih marki.

„Protiv ovih lica, Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biće dostavljen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina“, kaže Cvijetićeva.

Ona je istakla da je PU Trebinje u šest mjeseci dokumentovala sedam krivičnih djela nedozvoljena trgovina i da je od sedam lica oduzela 22.880 paklica cigareta različitih marki, tržišne vrijednosti 70.000 KM, kao i 26 kilograma rezanog duvana.

Cvijetićeva je najavila da će policijski službenici u narednom periodu aktivno da realizuju aktivnosti na otkrivanju i dokumentovanju takozvanog kriminaliteta na točkovima na teritoriji za koju je operativno nadležna ova PU.

Izvor: Srna