Od septembra u Bolnici Trebinje najsloženije operacije digestivnog trakta

03.08.2018.     Vijesti

U Bolnici Trebinje od septembra će jednom mjesečno ordinirati  specijalista za digestivnu hirurgiju  prof. dr Vladimir Ćuk iz Beograda.

Ćuk jedan je od najboljih digestivnih hirurga u Srbiji. 28 godina je radio na Vojno-medicinskoj akademiji. Trenutno je na čelu KBC Zvezdara.

Pacijenti se za preglede mogu prijaviti već sada. Iz mendžmenta poručuju da će dr Ćuk, počev od septembra, u ovoj zdravstvenoj ustanovi ordinirati svakog mjeseca i radiće neke od nasloženijih operativnih zahvata.

„Na ovaj način omogućićemo pacijentima da rješavaju probleme a sve uz pomoć i naših gastroeneterologa i onkologa“, kaže Borislav Grubač, direktor Bolnice.

Posljednjih godina u porastu je i broj pacijenata sa ovom vrstom zdravstvenih problema. Dolazak dr Ćuka će im omogućiti prije svega da ne idu u udaljene kliničke centre, što je, po riječima mnogih oboljelih, i najvažnije.
Ovo je samo nastavak dobre prakse, tokom koje su u prethodnom periodu u našem gradu, zahvaljujući pomoći nadležnih iz lokalne samouprave, ordinirali eminentni ljekari, zahvaljujući čemu su ukinute liste čekanja na svim odjeljenjima trebinjske Bolnice.

Herceg tv