Nikad jači i u Gacku- socijalisti dočekani burnim aplauzima i ovacijama

03.10.2018.     Vijesti

Podržani  su večeras uz ovacije i  aplauze kandidati socijalističke partije u Gacku koji su u prepunoj sali  na centralnoj tribini predstavili jasan program i ideje za koje se zalaže Socijalistička partija, te programe koji će doprinijeti ekonomskom razvoju Srpske.

Predsjednik Socijalističke partije  Petar Đokić poručio je u Gacku da će socijalisti biti ne samo najveće iznenađenje na predstojećim izborima, već i da će ostvariti istorijski uspjeh jer imaju podršku građana u svim opštinama Republike Srpske.
Đokić je istakao da su građani Srpske prepoznali ono što su socijalisti radili u proteklom periodu, ali i ono za šta se zalažu u budućnosti.

On je rekao da će u Gacku jedan od prvih projekata biti rekonstrukcija Termoelektrane, čime će biti produžen njen radni vijek do 2040. godine.
„Nastavljamo i razgovor sa zainteresovanim parnerima koji žele da grade novu termoelektranu. Pokrenućemo i nove razgovore za kompanijama koje su ranije bile zainteresovane da izgrade cementaru u Gacku, koja bi, prije svega, koristila za izgradnju hidroelektrane ‘Buk bijela’ i drugih energetskih objekata u gornjem toku rijeke Drine“, naveo je Đokić.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu biće neophodno popraviti i imidž Republike Srpske jer su sa nivoa BiH veoma loše govorili o Srpskoj u proteklom periodu.

Gromoglasnim aplauzom ispraćen je govor  nosioca izborne  liste SP- za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Maksima Skoka koji je  istakao da se ova stranka u Hercegovini zalaže za energetiku kao stub i oslonac razvoja ovog dijela Srpske.

„Podupiraćemo investicije u energetski sektor i socijalisti su spremni da ulože sav svoj profesionalizam, znanje i patriotizam u ovu oblast, što smo i do sada pokazali“, naveo je Skoko.

On je istakao da u Izbornoj jedinici devet očekuju siguran jedan direktan mandat u Narodnoj skupštini.

Nosilac izborne liste SP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Jakov Galić istakao je da će se kao budući poslanik, prvenstveno, zalagati za izmjene sistemskih zakona iz oblasti ekonomije.

„Ustavne promjene treba ostaviti po strani, a svu svoju energiju i snagu treba da usmjerimo ka podizanju ekonomije kako Republike Srpske, tako i BiH“, naveo je Galić.

On je istakao da Srbi moraju da imaju jedinstvenu politiku i da politika koja je do sada vođena u Sarajevu nije nimalo dobra.

„Sadašnja politika u zajedničkim institucijama BiH nije donijela nikakav rezultat. Mora da postoji sinergija u djelovanju srpskih predstavnika u Sarajevu sa vlašću u Banjaluci i to jedino može dati dobar rezultat“, rekao je Galić.

Hercegovina press

Srna