Nema kupaca za kuće u Trebinju – cijene od 50 hiljada do milion maraka

19.02.2017.     Nekretnine

Na prste jedne ruke  mogu se prebrojati kuće koje su prošle godine prodate u gradu na Trebišnjci. Na tržištu nekretnina u Trebinju trenutno se prodaje 20 – ak privatnih kuća.  Njihova cijena kreće se od 50 hiljada do million  maraka, a zavisi od lokacije, kvadrature, okućnice, stanja objekta…

Foto: Kuća košta milion i 100 hiljada maraka, raspolaže sa dva sprata, poslovnim prostorima, terasama…

Za 70 hiljada maraka možete kupiti nedovršenu jednospratnicu na Dražin dolu. 300 hiljada košta kuću na dva sprata na Sunčanom brijgu ali ni ona nije završena.  600 hiljada i više  zacijenjene su luksuzne, prostrane kuće od nekoliko spratova sa terasama, garažama i poslovnim prostorima, ali one se na tržištu nekretnina nalaze i po nekoliko godina.

Foto: Kuća u Bregovima košta 600 hiljada maraka

“Mali broj kuća na prodaju nalazi se na  atraktivnim lokacijama i one uglavnom zahtjevaju dodatna ulaganja.  A to odbija potencijalne kupce koji su najčešće  ograničeni budžetom i  žele da za svojih  80 – 90 hiljada maraka kupe nekretninu koja ne zahtjeva dodatna ulaganja kažu u agenciji za promet nekretninama “Europartner”.

Foto: Nedovršena kuća u Hrupjelima, cijena  125 hiljada maraka

Kuće koje se na tržištu nekretnina prodaju za manje od 100 hiljada maraka uglavnom zahtjevaju  ulaganja od minimum 50 hiljada, a objekti koji koštaju nekoliko stotina hiljada maraka neprijemčivi su budžetima većine kupaca.

Osim toga, vrlo je mali broj porodičnih  kuća koje se prodaju u samom centru grada i na obali  Trebišnjce, a to su najćešći zahtjevi imućnijih kupaca kažu u agencijama za promet nekretnina. Na tržištu je nekoliko objekata sa više stanova i poslovnih prostora, ali one koštaju i po  milion maraka.

Za razliku od kuća, prodaja placeva  ide odlično ističu u agencijama za promet nekretnina. Njihova cijana je povoljnija, a koriste se u razlilite svrhe, za izgradnju stambenih i poslovnih prostora. Odlično se prodaju i poslovni prostori u centru grada. Teže ide sa objektima na periferiji.

Galeriju slika  kuća koje se prodaju na području  Trebinja kao i cijene, kvadraturu i lokacije pogledajte na www.europartner.ba

Foto: Nedovršena kuća na Sunčanom brijegu, cijena 300 hiljada maraka

Hercegovina press