Neefikasnim načelnicima smanjene plate – evo i kojim

04.05.2017.     Vijesti

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović prošlog mjeseca je novčano kaznio, ali i nagradio sa 10 do 15 odsto plate ukupno petnaestak radnika gradske administracije za loše, odnosno dobre radne rezultate.

Poslovni portal Hercegovina press  nezvanično saznaje da su manje plate  primili  šef  Vatrogasne jedinice Tripo Ćuk,  načelnica  odjeljenja za finansije Jelena Kulušić, načelnik za boračko invalidsku zaštitu Pero Vlatković, načelnik za privredu i društvene djelatnosti Radenko Drašković, šefica odjeka za urbanizam Vesna  Šarenac.

Zbog dobrih rezultata povišicu na platu dobio je Marko  Rikalo, načelnik za  prostorno uređenje Grada Trebinja i  pravnica Željka Ružić.

Ocjenjivao se i rad „običnih“ radnika, pa je tako jedan od portira nagrađen, a njegovom kolegi je smanjena plata.

U Gradskoj administraciji  je potvrđeno da će se i ubuduće primjenjivati ova praksa, odnosno da će radnici koji savjesno i odgovorno budu radili biti adekvatno nagrađivani, dok će sankcije osjetiti oni koji ne budu odgovorili obavezama.

Petrović je nedavno, nakon sastanka sa direktorima javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Grad, istakao da je menadžment svake gradske ustanove dužan da do polugodišnjeg presjeka finansijskog poslovanja smanji planirane rashode za pet odsto, a istovremeno poveća prihode za isti procenat.

On je tada rekao da direktori gradskih ustanova koji ne budu odgovorili ovim obavezama neće moći da nastave svoj mandat.

„Cilj je i da se u 2018. godini povećaju plate, ali se to mora obezbijediti kroz rad svih odjeljenja u gradskoj administraciji i kroz rad u ustanovama i preduzećima Grada, gdje treba da se ostvaruju dodatni prihodi da bi i plate bile veće“, naglasio je Petrović.

izvor: Hercegovina press

Srna