Nebojša Glogovac – planiram se vratiti u Trebinje

17.06.2017.     Vijesti

Filmska ekipa od jutros snima u Zavali, gdje će se zadržati sedam dana.

Svoj na svom,  na setu, i hercegovačkoj zemlji  Nebojša Glogovac koji tumači Vukana Nemanjića.

U  Trebinju već nekoliko dana. Stigao je kaže ranije sa suprugom i djetetom da odmori, vidi prijatelje, odigra koju partiju tavle. Na setu neumoran, smatra da će serija imati ogroman istorijski značaj, i da će biti dragocjen  istorijski zapis , a gledljivo i dopadljivo  štivo za  sve genreacije.

Još se nije zasitio velike scene i nisu mu dosadile filmske kamere,  ali planira da se u nekom kasnijem periodu života kako kaže vrati korijenima i Trebinju odakle je i napravio prve korake.

U Trebinju je angažovano čak 130 statista.

Planirano je da snimanje  serijala traje četiri mjeseca, na skoro 240 lokacija,  emitovanje specijala najavljeno je za kraj godine u kojoj se obilježava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog. Serija će se emitovati od proljeća iduće godine.

Serija od 12 epizoda snima se u produkciji RTS-a, u režiji Marka Marinkovića prema scenariju Gordana Mihića.

Ulogu Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković,  Stefana Nemanju Mladen Nelević, uloga Svetog Save povjerena je Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića će igrati Nebojša Glogovac.

Igrana serija o Nemanjićima jedan je od najvećih projekata Radio-televizije Srbije koja se prvi put bavi srpskim srednjim vijekom. Serija donosi istorijske turbulencije vezane za srpsku državu krajem 12. i početkom 13. veka, u vreme koje je prethodilo ustoličenju dinastije Nemanjića.

Važan aspekt priče o Nemanjićima je podizanje manastira Hilandar na Svetoj Gori.

U ostalim ulogama pojaviće se Nada Šargin, Sloboda Mićalović, Miodrag Miki Krstović, Goran Sultanović.

Glumačku ekipu u Trebinju je ugodtio predsjednik poslovnog sistema „Swisslion Takovo “ koji je i sponzor serijala.

 

Hercegovina press