Najskuplji stan u Trebinju prodat za 350 hiljada maraka

08.02.2017.     Nekretnine

Najskuplji stan prodat u 2016. godini u Trebinju koštao je 350 hiljada maraka. Radi se o penthausu u strogom centru grada, sa velikom terasom, podnim grijanjem, prvoklasnom keramikom, parketima i galanterijom.  Stan ima 180 kvadrata.  Vlasnik je Srbin koji godinama živi i radi u Švajcarskoj, a  nekretninu  je platio u predgradnji u gotovini.

Foto: Ilustracija

“Ovakvi stanovi prave se po specijalnim zahtjevima i kupci najčešće veći dio enterijera urade sami. Bilo je želja poput  ugradnje pametnog svjetla, elektronskih podizača roletni, luksuznih kamina, ali to dodatno plaćaju i angažuju izvođače radova po svom izboru”,  kažu investitori.

U prošloj godini “planulo” je 20 – ak ovakvih stanova čija se površina  kreće od 120 do 180 metara kvadratnih.  Cijene su uglavnom oko dvije hiljade  maraka po kvadratu, a mušterije novac ne žale. U odnosu na standardne stanove, oni zahtjevaju  posebnu galanteriju, italijansku keramiku…  I taj luksuz plaćaju i do 400 maraka  više po kvadratu  u odnosu na kupce standardnih stanova.

“Najlakše se prodaju veliki luksuzni stanovi.  Njih uglavnom kupuju Trebinjci koji godinama žive i rade u inostranstvu, ali  imamo i domaćih kupaca. Zanimljivo je da  svi ovakvi stanovi budu rezervisani već u predgradnji dok se jednosobni i  dvosobni stanovi prodaju i po završetku objekata”  ističu Hercinvestu.

Investitorima se javljaju i kupci koji žele veće kvadrature. U kompleksu Luč bilo je zahtijeva i za stanom od 300 kvadrata, ali takav još nije izgrađen.

Cijena standardnih stanova u Trebinju od 1400 do 1650 maraka

Investitori ipak ističu da je broj luksuznih  penthausa u odnosu na standardne  stanove zanemarljiv. Lokalni kupci u gradu na Trebišnjci uglavnom potražuju jednosobne i dvosobne stanove po pristojnim cijenama, a one su se u 2016. godini kretale od 1400 do 1650 maraka po metru  kvadratnom. Cijena je zavisila od lokacije, načina gradnje, i načina plaćanja.  Nekretnine plaćene u predgradnji znatno su jeftinije od završenih stanova (od 50 do 100 maraka po kvadratu).

A.B.B

Hercegovina press