Najavljena treća traka kod „Kasarne“

18.05.2017.     Vijesti

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović razgovarao je danas sa direktorom Puteva Srpske Nenadom Nešićem, o planovima i projektima u čijoj realizaciji će biti potrebna  pomoć ovog javnog preduzeća, te naveo da je riječ o izradi projektne dokumentacije za istočnu obilaznicu, formiranju finansijske konstrukcije u vrijednosti 30 miliona KM za Kapitalčnu obilaznicu, pristupanju radovima na zapadnoj obilaznici prema Manastiru Duži i dalje prema prema Mostaru u dužini od pet kilometara.

„Planiramo i gradnju treće trake od Spomen-sobe poginulim borcima do Autobuske stanice, čime će biti riješen saobraćaj na toj dionici i skretanje u bivši kompleks kasarne“, rekao je Petrović.

On je napomenuo da će se, nakon rekonstrukcije glavne ulice, pristupiti radovima na završetku sistema tehničke vode i hidrantske mreže u cijelom gradu do Dučićevog parka i Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

„Na taj način ćemo već od ove godine sve zelene površine natapati novim sistemom navodnjavanja, što će biti najmoderniji sistem na ovim područjima“, rekao je Petrović.

Nešić izjavio da je Grad Trebinje napravio dobru strategiju razboja i ozbiljne projekte i da može da računa na punu saradnju Puteva Srpske.

Srna/Hercegovina press