Na kastingu za snimanje filmskog serijala RTS – a u Trebinju se prijavilo 200 statista

16.06.2017.     Vijesti

Snimanje igranog serijala o najznačajnijoj srpskoj lozi – Nemanjićima pod nazivom „Krunisanje Stefana Prvovjenčanog: Prva nemanjićka kraljevina“ počinje sutra ujutru u manastiru Zavala u Popovom polju.

Glumci su već stigli u Trebinje i uživaju u ambijentu i miru novog trebinjskog hotela „Sl Industry“.  I dok oni odmaraju i pripremaju se za prve scene u Hercegovini, ostatak ekipe danas je u  prostorijama Akademije likovnih umjetnosti birao statiste.

 

statisti serijal o nemanjicima trebinje (2)

Prijavilo se preko 200 kandidata  uzrasta od 16 do 25 godina. Filmskoj ekipi porebno je, kako kažžu 120 statista za lokacije u Trebinju.

U jednom od najvećih projekata Radio televizije Srbije /RTS/, snimanje u Trebinju će trajati sedam dana. Do sada su od 100 dana predviđenih za snimanje odrađena 64 dana, tako da će se sa snimanjem u Trebinju biti odrađeno ukupno 71 dan.

Serija o Nemanjićima predstaviće 200 godina dinastije, period od rođenja velikog župana do smrti Uroša Nejakog, kao i borbe velikih sila za teritoriju Balkana, unutrašnje sukobe, sticanje autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, vojne uspjehe i krvave borbe.

Glavni sponzor je „Swisslion Takovo“