VIDEO: Muk na trebinjskoj političkoj sceni

24.09.2017.     Vijesti

Od nekadašnje burne, uzavrele pa i uzbudljive trebinjske politike danas skoro da nema ništa. Političke teme otvaraju se samo od sjednice do sjednice.

Malobrojna opozicija nešto i prokomentariše ili postavi po koje pitanje, a vlast vrlo često ostane nijema. Najaktivniji trebinjski opozicionar siguran je da zna razlog koji je uspavao trebinjske političare.

“Ova trenutno mirna politička situacija u gradu Trebinju nije rezultat dobrog rada gradske vlasti niti zbog manjka razloga da se kritikuje. Naprotiv u pitanju je primjena modela koji je specifičan za SNSD na svim nivoima vlasti a koga na terenu sprovodi gradonačelik grada Trebinja i generalni sekretar SNSDa, a karakteriše ga diktatura, zastrašivanje i kupovina odbornika”, rekao je odbornik PDP-a u Skupštini grada Trebinje Zoran Anđušić.

Upravo zbog kupovine odbornika trebinjska opozicija je nikad malobrojnija. Za diskusije u skupštinskoj sali pojedini obornici se dobro spreme kaže predsjednik parlamenta i dodaje da se opozicija nije uspavala.
“To nikako ne bih mogao da nazovem nekim uspavljivanjem ali što se tiče njihove aktivnosti van skupštine to je možda nešto o čemu se može diskutovati”, rekao je predsjednik Skupštine grada Trebinje Dragoslav Banjak.

Nismo diskutovali, pustili smo ih da vidimo šta će uraditi za godinu dana, kažu SDS-ovci. Brzo će i izborna kampanja pa će se politika u Trebinju ponovo zakuvati siguran je Vidomir Begenšić.
“Budite sigurni da već od septembra nas čeka burna politička jesen u svjetlu toga što je sljedeća godina izborna godina i budite sigurni da mi vrlo dobro pratimo i znamo šta je obećala aktuelna vlast i da ćemo im narodski rečeno duvati za vrat za sva ta obećanja koja su dali”, rekao je odbornik SDS-a u Skupštini grada Banjaluka Vidomir Begenišić.

Vlast ima još jedno objašnjenje – odlučili su se, kažu, za mirniju politiku, jer je u Trebinju skandala bilo i previše.

“Ne otvaramo bez potrebe teme koje se tiču predhodne četiri godine vlasti u našem gradu. Okrenuti smo onome što je svakodnevnica i onom što je pitanje strateškog razvoja grada i jednostavno kada je takva radna atmosfera onda to pozitivno utiče”, rekao je Banjak.

A šta se sve kuva u trebinjskom političkom loncu nije lako saznati. Osim što gradske vlasti ostaju nijeme na zamjerke i pitanja opozicije i većina novinara vrlo često ostane uskraćena za odgovore.

Izvor: Atv