Ministarstvo poljoprivrede: Isplata podsticaja u martu

03.02.2017.     Privreda

Foto: Youtube

BANJALUKA – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizovalo je danas radni sastanak sa predstavnicima republičkih udruženja poljoprivrednika na kome je rečeno da se isplata svih podsticaja iz 2016. godine očekuje u martu ove godine.

Na sastanku o temi “Konsultacije o pravilima usmjeravanja sredstava podsticaja u 2017. godini” predstavljen je plan ulaganja u poljoprivredu u 2017. godini, koji okvirno iznosi 176 miliona KM.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevo Mirjanić istakao je da je cilj Ministarstva da se sredstva agrarnog budžeta usmjere što bolje i ravnomjernije, ali i da se ona moraju usmjeriti u ključne proizvodnje koje su od interesa za Republiku Srpsku.

Na konsultacije su pozvana sva republička udruženja poljoprivrednih proizvođača, te predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Zadružnog saveza Republike Srpske, kako bi se razmijenila mišljenja o najbitnijim pitanjima Pravilnika o podsticajima za 2017.godinu, saošteno je iz Ministarstva.

Prijedlog Pravilnika će u narednom periodu biti upućen Savezu udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske, te drugim udruženjima, kako bi dali konačne sugestije na tekst predloženog Pravilnika.

Srna