Migranti i u Nevesinju

16.10.2017.     Vijesti

Policijska uprava Trebinje je za vikend pronašla devet stranih državljana za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno ušla na teritoriju Republike Srpske.

hapsenje

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su u subotu, 14. oktobra 2017. godine u mjestu Kifino Selo u Nevesinju pronašli i lišili slobode tri strana državljana. Utvrđeno je da je jedno lice iz Maroka i dva iz Alžira.

Istog dana policijski službenici Policijske stanice Gacko su na autobuskoj stanici u Gacku pronašli i lišili slobode dva lica, za koja je utvrđeno da su iz Palestine.

U nedjelju, 15. oktobra 2017. godine, policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su na autobuskoj stanici u Nevesinju pronašli i lišili slobode još četiri lica iz Libije.

Lica se sumnjiče da su počinila prekršaj po članu 16. stav a. Zakona o strancima Bosne i Hercegovine i predata su u nadležnost Granične policije Bosne i Hercegovine.

Policijska uprava Trebinje je u toku 2017. godine pronašla 59 lica za koje postoje osnovi sumnje da su ilegalno ušla u Republiku Srpsku.

Hercegovina press