Magnetna rezonanca stigla u Trebinje

11.04.2017.     Vijesti

Magnetna rezonanca stigla je u Trebinje. Čekaju se serviseri iz Bugarske koji će je instalirati u trebinjsku bolnicu koja će u narednim mjesecima građanima Istočne Hercegovine pružati dodatne usluge u radiologiji.

Radi se o javno – privatnom partnerstvu sa privatnom klinikom iz Banjaluke jer bolnica nije bila u finansijskoj situaciji da nabavku izvrši sama pošto se radi o milionskom iznosu“, pojasnio je direktor ove ustanove Vaso Mijanović.

On se na skupštinskom zasjedanju osvrnuo i na aktuelno smanjenje plata radnicima. Mijanović je demantovao navode o brojnim  zapošljavanjima u ovoj ustanovi u njegovom mandatu.

„U  bolnici sam zaposlio ukupno 10  radnika u svom mandatu. Od toga tri specijaliste radiologije, kardiologije i dermatologije. Troje smo poslali na specijalizaciju. U bolnici trenutno radi 322 zaposlena, a u isto vrijeme obim posla povećali smo za 12 posto. Zbog teške materijalne situacije od Fonda smo dobili 400 hiljada maraka manje nego prošle godine, tako da smo došli u situaciju da više radimo za manje novca i da moramo smanjiti plate. Ipak ljudima koji nose posao koeficijeti će biti korigovani naviše“, objasnio je Mijanović.

Mijanović dodaje da plate nisu smanjene svim radnicima JZU Bolnica Trebinje. Smanjene su plate zaposlenima koji su imali primanja veća od 700 KM, a 136  radnika sa primanjima ispod 700 maraka ostalo je na „starim“ platama. Ovu mjeru su prije dvije godine primjenile bolnice Kasindo, Nevesinje, Zvornik i Bijeljina.

Hercegovina press