Ljubinjski DNS protiv svog načelnika

15.10.2017.     Vijesti

Direktorska fotelja posvađala je vlast u Ljubinju. Načelnika Darka Krunića iz DNS-a u Skupštini ne podržavaju upravo odbornici DNSa, a sve zbog mjesta direktora i članova nadzornog odbora ljubinskog vodovoda.

Umjesto da tamo sjedi naš kadar, vodovodom upravlja SDS-ovac, žale se u DNS-u. Od načelnika očekuju da što prije ispuni njihove zahtjeve, u suprotnom podršku u Skupštini neće imati.

“Hoće ako se povinuje odlukama OO DNS-a. Mi smo donijeli odluku sa 90%, ubjedljivom većinom da nastavimo sa smjenom nadzornog odbora u Vodovodu”, rekao je predsjednik OO DNS Ljubinje Risto Mićić.

U ratu protiv načelnika odbornicima DNS-a podršku pružaju i SNSD-ovci. Na strani Darka Krunića ostala je samo predsjednica Skupštine u Ljubinju, SNSD-ova Persa Klimenta. Krunić tvrdi da su po srijedi lični interesi, a nadaju se, kaže, da će preovladati zdrav razum.

“Ipak mislim da ljudi imaju toliko dovoljno svijesti da mogu da razumiju da je ovdje u pitanju narod Ljubinja a ne samo jedan ili dva lična interesa”, rekao je načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić.

Rat u DNS-u iz prikrajka posmatraju opozicionari. SDS-ovci kažu da je skupštinska većina toliko klimava da je pitanje dana kada će se sve promijeniti. Vodovod je samo kap koja je prelila čašu. Sva predizborna obećanja, kažu u siromašnoj opštini nije lako ispuniti.

“Očito da ne mogu da ispune nikakva obećanja i onda su došli problemi. Znate oni nisu bili na vlasti pa su koristili onu floskulu „Obećanje najveće dostignuće današnjice, pomaže mnogo a ne košta ništa”, rekao je predsjednik OO SDS Ljubinje Stevo Drapić.

Zato postoje dva rješenja, promjena skupštinske većine ili opoziv načelnika, kaže Drapić. Da u ljubinjskoj vlasti slabo šta štima najbolje govori to da su dva posljednja skupštinska zajedanja prekinuta prije nego što su počela. Omjer snaga u ovom parlamentu bio je 9-6. Skupštinsku većinu čini koalicija DNS, SNSD, SP i NDP.