Literarni konkurs povodom stogodišnjice oslobodjenja Trebinja

02.10.2018.     Vijesti

Trebinjska Narodna biblioteka raspisala je literarni konkurs za učenike srednjih škola sa područja ovog grada povodom predstojećeg obilježavanja stotinu godina od oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu.


Konkurs je otvoren do 2. novembra, a teme su – „Pamtimo prošlost da bismo gradili budućnost“, „Hoće li sloboda umeti da peva kao što su sužnji pevali o njoj“ /Branko Miljković, „Poeziju će svi pisati“/ i „Mi smo tvoje trube pobede, i vali. Tvog ognjenog mora i sunčanih reka: Mi smo, dobra majko, oni što su dali. Svagda kaplju krvi za kap tvoga mleka“ /Jovan Dučić, „Ave Serbia“/.

Radove u formi kratke priče, eseja i lirske pjesme zainteresovani učenici treba da pošalju na adresu Javna ustanova Narodna biblioteka Trebinje, NJegoševa bb, 89101 Trebinje ili da ih donesu u prostorije Biblioteke, sa naznakom „Za konkurs“.

Radovi je potrebno potpisati šifrom, čije rješenje sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i i-mejl adresom treba poslati u posebnoj koverti koja se prilaže uz rad.

Proglašenje dobitnika i uručenje novčanih nagrada biće održano 10. novembra, uz prigodan program u prostorijama Biblioteke.

Grad Trebinje 13. novembra obilježava Dan oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu.

Srna