Konkretna pomoć srpske Vlade za Nevesinje

11.05.2017.     Privreda

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović posjetu hercegovačke delegacije Beogradu ocijenio je veoma značajnom izražavajući zadovoljstvo podrškom koju su dobili u srpskoj prijestonici.
Od ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina dobili smo potvrdu da će Vlada Srbije uplatiti 30.000 evra za izgradnju Centralnog spomen obilježja u Nevesinju – rekao je Avdalović. On je najavio da će Opština kandidovati i projekat rekonstrukcije i opremanja Centra za djecu sa posebnim potrebama, a nakon razgovora sa Vulinom izvjesna je i donacija nekoliko sanitetskih vozila za zdravstvene ustanove u istočnoj Hercegovini.

Od potpredjednice Vlade Srbije Avdalović je dobio obećanje za sufinansiranje rekonstrukcije Doma kulture, a načelno je postignuta saglasnost i za igradnju hipodroma u Nevesinju.

Na sastanku sa pomoćnikom ministra za Sektor konzularnih poslova Acom Jovanovićem razgovarano je o uvođenju konzularnih dana u Nevesinju što bi građanima omogućilo da lakše podnesu zahtjeve za sticanje dvojnog državljanstva.

Konačno, Avdalović je sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem dogovorio donaciju u sportskoj opremi i rekvizitima za Rukometni klub „Hercegovina“, kao i pomoć u opremanju Sportske dvorane „Nevesinjka“. Proslavljeni rtukometaš je izazio spremnost za organizovanje rukometnog kampa u Nevesinju nakon obnove hotela i sportske dvorane.

izvor: Radio Nevesinje