Kinezi grade TE „Gacko 2“, danas potpisivanje sporazuma

03.04.2017.     Energetika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće danas u Banjaluci potpisivanju sporazuma o saradnji na realizaciji projekta gradnje Termoelektrane „Gacko dva“, između Vlade Srpske i kineskih kompanija „Čajna investment end divelopment“ i „Čajna mašineri endžiniring korporejšn“.

Foto Ilustracija

Dodik i Cvijanovićeva prisustvovaće i potpisivanju okvirnog sporazuma o dugoročnoj poslovnoj saradnji na realizaciji strateških investicionih projekata, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Sporazum o saradnji na realizaciji projekta izgradnje Termoelektrane „Gacko dva“ sa kineskim kompanijama „Čajna investment end divelopment“ i „Čajna mašineri endžiniring korporejšn“ će u ime Vlade Srpske potpisati ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

Đokić će sa kompanijom „Čajna investment end divelopment“ potpisati i okvirni sporazum o dugoročnoj poslovnoj saradnji na realizaciji strateških investicionih projekata.

Potpisivanje sporazuma predviđeno je za 12.00 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

izvor: Srna