Radnici odbili Tomanovićev prijedlog da preuzme stomatologiju Doma zdravlja, o ovoj temi sutra i trebinjska skupština

05.03.2017.     Vijesti

Milan Tomanović sastao se prošle nedelje sa direktorkom Doma zdravlja Brankom Drašković, ali i sa zaposlenim stomatolozima i sestrama ove  ustanove koji su bili inicijatori zajedničkog  sastanka sa ciljem da im se dodatno pojasne uslovi  ponude koju je Domu zdravlja u Trebinju predložila Somatološka ustanova „Tomanović“ .

Foto: Otvoreno pismo

“ Svim zaposlenim stomatolozima i sestrama  sam ponudio zakonski minimum koji  imamo ja i moji radnici i 30 posto od ukupne dobiti ordinacije.  Pojedninačno su odbili ponudu svi zaposleni. Istakao sam da ne želim nezadovoljne i radnike koji ne žele da rade i da smo svi prvenstveno kolege i prijatelji. S druge strane saglasni smo svi da Dom zdravlja prethodnih godina nije obavljao zakonom propisane usluge (stomatološka protetika, ortopedija vilice i rengen dijagnostika) i da bi njihovo uvođenje Dom zdravlja dovelo do dodatnog gubitka od nekoliko stotina hiljada maraka. I taj problem Dom zdravlja mora prevazići na neki način, kako pacijenti ne bi ispaštali“, kaže za poslovni portal  Hercegovinapress.com Milan Tomanović.

O ponudi Stomatološke ustanove „Tomanović“ da preuzme službu za stomatologiju trebinjskog Doma Zdravlja  i zaposleno osoblje na ovom odjeljenju   trebalo bi da  raspravljaju  sutra  i odbornici gradske skupštine.

Gradska administracija

Pod tačkom 20.  dnevnog reda je Inicijativa o reorganizaciji  JZU „Dom zdravlja Trebinje“, ali za ovu temu odbornici još nisu dobili materijale, pa ne znaju ni  da li će  odluke biti, ni u kom pravcu će ići inicijativa ni da li će biti  rasprave o datoj temi.

„Nismo dobili materijale za najvažnije dvije tačke, 20. i 21. odnosno Inicijativu o reorganizaciji JZU „Dom zdravlja“ i Informaciju i stanju prenesenih neizmirenih obaveza Grada Trebinja, ali nas ne bi čudilo da po lošoj praksi ti dokumenti stignu sutra na klupe“, kažu opozicioni odbornici.

Materijali nisu stigli ni odbornicima vladajuće većine, koji takođe nisu zauzeli stav po ovom pitanju. Sastanak kluba odbornika SNSD – a zakazan je za večeras u 18 časova, a skupštinska većina će zauzeti stavove po svim tačkama u 19.30.

Kako nezvanično saznaje poslovni portal Hercegovinapress.com konačan stav rukovodstva i zaposlenih u Domu zdravlja još nije donesen, pa je direktorka predložila da se ova tačka povuče s dnevnog reda skupštinskog zasjedanja.

U  tekstu materijala koji još nisu došli u ruke odborniika, predloženo je da skupštinska većina da odriješene ruke menadžmentu Doma zdravlja da nađu rješenje za tešku situaciju u koju je zapala ova ustanova ili da angažuju konsultantsku kuću koja bi im pomogla da prevaziđu probleme, ali taj  tekst će takođe biti povučen.

Odbornici će sutra raspravljati o načinu finansiranja izgradnje Vatrogasnog doma, izmještanju i izgradnji fudbalskog terena u „Gradu sunca“,  izradi urbanističkog plana, a biće donesena i odluka o planu kapitalnih ulaganja za ovu godinu.

Hercegovina press