HET: Radovi na uređenju Ćatovića kraka teku planiranom dinamikom

18.07.2018.     Vijesti

Radovi na uređenju Ćatovića kraka teku planiramom dinamikom, a rok za završetak je 450 radnih dana. Na ovaj način biće uređena priobalna zona, betonirano korito rijeke Trebišnjice i napravljeno šetalište dužine 1.100 metara.

„Na taj način obezbijedićemo put i ostrvo od poplava i velikih voda i biće povećana propusna moć u ovom dijelu. Osim toga, radovi imaju i estetski karakter jer je ovaj dio grada bio poprilično zapušten“,  rekao je direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić i dodao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

Projekat je vriedan 2.100.000 KM bez PDV – a, a u potpunosti ga finansira HET.

„Osnovni benefit  ovoga projekta je što će Grad Trebinje dobiti  novu urbanu zonu između osnovnog korita rijeke Trebišnjice i  takozvanog Ćatovića kraka. Imaćemo  znači jako interesantnu  veliku gradsku površinu kojoj  će shodno interesovanjima investitora i urbanističkom planu Grad odrediti namjenu“, istakao je Ilija Tamindžija izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET – u.

Izvođač radova je  bilećka Herc gradnja.

„Izvode se radovi na uređenju i modernizaciji saobraćajnice, elektrifikaciji, povećanju protočnog kapaciteta kraka. Uslovi za izvođenje su za sada povoljni“,  kaže  direktor ovog preduzeća Dragan  Aleksić.

Hercegovina press