HET pomaže nasipanje lokalnih puteva u Nevesinju

02.07.2017.     Vijesti
U opštini Nevesinje do kraja sedmice biće završeno nasipanje lokalnih i nekategorisanih puteva. Mehanizacija Hidroelektrana na Trebišnjici skoro dva mjeseca je na usluzi lokalnoj zajednici sa ciljem da se makadamski putevi dovedu u pristojno stanje.

Zamjenik načelnika opštine Nevesinje Milutin Samardžić kaže da je u proteklih 50 dana nasuto preko 300 kilometara makadamskih puteva. Podsjeća da je opština Nevesinje za održavanje lokalnih puteva planirala budžetska sredstva od 40.000 KM.

– Zahvaljujući angažovanju mehanizacije HET-a, opština je za sada imala samo minimalne troškove, tako da će novac iskoristiti za jesenje nasipanje puteva – ističe Samardžić. On je pozvao predstavnike mjesnih zajednica da se aktivnije uključe u sagledavanje stanja putne infrastrukture i da blagovremeno ponose zahtjeve, kako bi nadležne opštinske službe mogle napraviti plan održavanja lokalnih puteva.

Izvršni direktor za prozvodnju i tehničke poslove HET-a Ilija Tamindžija naglasio je da je opredjeljenje menadžmenta ovog preduzeća da pored osnovne djelatnosti budu na usluzi i lokalnim zajednicama.

– Izgradnja prateće infrastrukture za veliku investiciju HE „Dabar“ potpuno je preporodila jedan dio opštine Nevesinje, a HET je pružao podršku i za druge druge projekte značajne za građane – istakao je Tamindžija.Najavio je da će saradnja sa lokalnim zajednicama biti nastavljena.

Izvor: Radio Nevesinje