Hercegovački potrošači se žale na smanjenu gramažu proizvoda, istek roka trajanja, neposlovnu prodaju…

13.03.2017.     Vijesti

Dugačak je red hercegovačkih potrošača koji se svakodnevno žale na neregularnosti prilikom kupovine robe, a neke koje im najviše smetaju su smanjena gramaža- a ista ili veća cijena proizvoda, istek roka trajanja, neistaknutost cijena,te neprofesionalna i neposlovna prodaja.

potrošači

Nemoćni da utiču na ove pojave , kupci često sa spiskom primjedbi kucaju na vrata Udruženja građana „Oaza“ Trebinje koje se bavi zaštitom potrošača, na čije zamjerke, kako kažu, reaguje republička, ali ne i tržišna inspekcija.

„Mi uvijek apelujemo na republičku inspekciju kada na terenu uočimo nepravilnosti i ona ih uvijek ispravi.Nažalost, naša -tržišna inspekcija nas smatra konkurencijom, a mi smo samo njihovi pomagači, jer se potrošači nama prvo žale“, kaže izvršni direktor udruženja Nedeljka-Neška Ilijić .

Ona ističe da bi i , s obzirom na različita povećanja usluga-struje , vode, telefona koje potrošači trebaju da plate, sve te ustanove morale da imaju komisije u kojima bi jedan član trebao biti iz Udruženja za zaštitu potrošača.

„U Zakonu o zaštiti potrošača stoji da bio to tako moralo da bude , ali je problem što skoro nijedan od njih nema ni komisije a kamoli da govorimo o članu udruženja“, dodaje Ilijićeva.

U narednom periodu Udruženje „Oaza“ u saradnji sa Republičkom inspekcijom planira da radi analizu proizvoda koji se nalaze na pijaci- voća, povrća i meda .
Hercegovina press