Henkel u Bileći ispunio očekivanja

10.02.2017.     Privreda

Fabrika za proizvodnju suvih cementnih proizvoda za lijepljenje pločica i fasada dobro poznatog brenda „Ceresit“ kompanije HenkeL, u Bileći je opravdala sva očekivanja i ispunila sve postavljene planove za 2016. godinu, s tendencojom rasta proizvodnje.

Bileća, henkel

U Henkelu kažu da se iz fabrike u Bileći snabdijevaju ne samo tržište BiH , već i tržišta Hrvatske, Crne Gore, Albanije i drugih zemalja, te da je shodno potražnji sa tržišta , prošle godine proizvedena 31.000 tona lijepka za završne radove u gradjevinarstvu.

„Kako bismo ostvarili ciljeve poslovanja za 2016. godinu bili smo usmereni na očuvanje vodećih pozicija na tržištu naših robnih marki i intenzivnu saradnju sa kupcima, uz želju da im pomognemo da ostvare njihove poslovne planove“, kažu u Henkelu za poslovni portal Hercegovina press.

Trenutno u fabrici Henkel radi oko tridesetak radnika, a zaposlenje novih , ističu, direktno zavisi od potreba tržišta koja snabdijevaju i mogućnosti za proširenje kapaciteta.

U Henkelu su optimisti i za 2017.godinu za koju planiraju dalji rast proizvodnje.

„S obzirom na izvozno orijentisanu strategiju, povećanje proizvodnje će zavisiti od dinamike rasta tržišta koje snabdijevamo. Vjerujemo da će naši partneri ispuniti svoje planove, što nama garantuju isporuke planiranih količina“, ističu u Henkelu.

Geografski položaj Bileće  ocijenjen je visokom ocjenom, imajući u vidu blizinu svih ostalih tržišta, gdje se plasiraju proizvodi nastali u ovoj fabrici.

„U Bileći se, takođe, nalazi i dobavljač važne sirovine – mljevenog kalcijum karbonata što je u direktnoj vezi sa samom proizvodnjom. Do sada su naša očekivanja ispunjena i potvrdjena je opravdanost otvaranja fabrike na ovoj lokaciji“, kažu u Henkelu.

Ističu da u Bileći posluju sa desetak lokalnih kooperanata, dok je taj broj daleko veći, ako se ima u vidu poslovanje preduzeća na regionalnom nivou.
U ovoj kompaniji podsjećaju da je fabrika u Bileći investicija vrijedna 9 miliona eura i da predstavlja Henkelovu posvećenost i ulaganje u razvoj tržišta Bosne i Hercegovine, a samim tim i Bileće.

„Vjerujemo da uspješno poslovanje našeg preduzeća, doprinosi sveukupnom razvoju ekonomske slike Bileće. Nedavno smo primili priznanje opštine Bileća za najbolje preduzeće u 2016. godini i drago nam je da je naš rad prepoznat i nastojaćemo da budemo još bolji ove godine“, ističu u Henkelu.

Rukovodstvo kompanije napominje da Henkelova korporativna kultura poslovanja širom sveta, pa tako i u Bosni i Hercegovini, podrazumijeva društveno odgovorno poslovanje, te da poštujući svoje zaposlene i lokalnu zajednicu u kojoj posluje, doprinosi trajnom ekonomskom i socijalnom napretku.

U Henkelu kažu da je fabrika u Bileći sagradjena prema svih standardima održivog poslovanja i da ispunjava sve norme s ciljem očuvanja životne sredine.

Hercegovina press