Grad obezbijedio finansijsku pomoć đacima trebinjskih područnih škola

18.08.2017.     Vijesti

Odlukom gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, Grad Trebinje će tokom školske 2017. – 2018. godine dodjeljivati novčanu pomoć djeci koja pohađaju područna odjeljenja trebinjskih osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, i to u mjestima Lastva, Ljubomir, Petrovo Polje i Dražin Do.

„Smatramo da je važno pružiti više pažnje našoj djeci u područnim odjeljenjima i ne zaboraviti važnost opstanka nastave u ovim školskim jedinicama. Dakle, primarni cilj je pomoći djeci i roditeljnima i očuvati školska odjeljenja u vangradskim zonama“, kaže gradonačelnik.

Osnovni kriterijumi za dodjelu finansijskih sredstava su da dijete pohađa odjeljenje jedne od osnovnih područnih škola i imovinsko stanje domaćinstva.

Pomoć će se isplaćivati na račun roditelja za vrijeme trajanja školske godine i to u iznosima od 75 KM – u slučaju da je jedan od roditelja djeteta nezaposlen i 125 KM – u slučaju da su oba roditelja djeteta nezaposlena. Isplata sredstava tokom 2017. godine vršiće se u četiri mjesečne rate, a u 2018. godini u pet mjesečnih rata.

„Ovom odlukom želimo pomoći djeci koja pohađaju područna odjeljenja trebinjskih osnovnih škola, odnosno roditeljima koji ne ostvaruju pravo na rad. Pomoć ćemo tokom predstojeće školske godine pružiti tamo gdje jedan ili oba roditelja ne rade,“ kaže gradonačelnik Trebinja Luka Petrović

Dokumentacija koju je neophodno dostaviti:
• Izvod iz matične knjige rođenih za dijete
• Cips-ova prijava prebivališta za dijete i roditelje
• Potvrda sa Zavoda za zapošljavanje RS u slučaju nezaposlenosti
• Kućna lista
• Potvrda iz osnovne škole o pohađanju nastave u jednom od područnih odjeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ ili „J.J. Zmaj“.

Rok za podnošenje dokumentacije je 30.9.2017. g.

Zahtjev za ostvarivanje prava na dodjelu ove finansijske pomoći se podnosi na protokolu Grada Trebinja (Centar za građane) sa naznakom „Komisiji za utvrđivanje prava i visine dodjele finansijske pomoći djeci koja pohađaju nastavu u jednom od područnih odjeljenja osnovnih škola „Vuk Karadžić“ Trebinje i „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje“.

Hercegovina press