GOLIĆ: Nevesinje – mala opština veliko gradilište

10.10.2017.     Privreda

Prilikom posjete opštini Nevesinje ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju  Srebrenka Golić istakla je da je vrlo zadovoljna tempom kojim se proteklih godinu dana razvija ova hercegovačka opština.

“ Mala opština, veliko gradilište“, prokomentarisala je Golićeva prilikom obilaska radova na glavnoj ulici, trgu, izgradnji spomenika poginulim borcima,  rekonstrukciji sportske dvorane….

„Vidimo da se radi sistem vodosnabdijevanja, zatim rekonstrukcija sportske dvorane, izgradnja saobraćajnica, a najveći od svih projekata je izgradnja Hidroelektrane `Dabar`“, rekla je Golićeva nakon posjete sportskoj dvorani „Nevesinjka“.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je ministarstvo na čijem je čelu dio projekta obnove sportske dvorane u Nevesinju koji će koštati više od 550.000 KM.

„Projekat je podijeljen u faze, jedna faza je sanacija krovišta i ona spada u domen energetske efikasnosti. Sve objekte koje rekonstruišemo i gradimo nakon 1. januara ove godine moraju biti izgrađeni po standardima energetske efikasnosti“, navela je Golićeva.

Prema njenim riječima, Vlada Republike Srpske je putem Fonda za zaštitu životne sredine kofinansirala prvu fazu u iznosu od 80.000 KM, što je statičko ojačanje sportske dvorane.

„Druga faza je primjena energetske efikasnosti i tehničke izolacije krovišta“, rekla je Golićeva.

Ona je dodala da je treća faza najskuplja i da je ona u fazi pregovora sa međunarodnim donatorima od kojih očekuje pomoć u ovom projektu.

Golićeva je naglasila da će sportska dvorana u Nevesinju dobiti novi izgled najkasnije do kraja 2018. godine.

 

Ministar je zadovoljna i radom gradske administracije koja se kako je rekla maksimalno trudi da od ove male opštine napravi lijepo  i ugodno mjesto za život svih njenih stanovnika.

Hercegovina press