GACKO: Otkriven spomenik poginulim borcima

07.08.2018.     Vijesti

U prisustvu preživjelih saboraca, članova porodice, zvaničnika i velikog broja građana danas je u Gacku otkriven spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Prethodio mu je parastos poginulima u novom hramu crkve Sv. Trojice, a potom je izvršeno postrojavanje boraca Gatačke brigade.

Sjenima 153 ratnika čije je ime uklesano u spomen-ploču spomenika poklonili su se brojni zvaničnici koji su položili vijence i cvijeće. Delegacija opštine Gacko, delegacija NSRS, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjednik BORS-a Milomir Savčić, komandant Hercegovačkog korpusa general Radovan Grubač, saborci, Udruženje gačana u Beogradu, delegacije susjednih opština i boračkih organizacija, porodice i brojni poštovaoci.

Između ostalih, prisutnima su se obratili načelnik opštine Gacko Milan Radmilović, predsjednik OBO Slobodan Ilić, predsjednik BORS-a Milomir Savčić i nekadašnji predsjednik Vlade SRJ Momir Bulatović.

Na prijedlog OBO Gacko, predsjednik BORS-a uručio je priznanje „Zlatna značka“ komandantu Hercegovačkog korpusa generalu Grubaču.

Radio Gacko