FOTO/VIDEO: Nastavljena sjednica NSRS, policija spriječila ulazak opozicije u salu

13.09.2017.     Vijesti

Poslanici vladajućih stranaka u Narodnoj skupštini RS nastavili su prekinutu sjednicu u maloj sali u zgradi Parlamenta.

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, predstavnici opozicije pokušali su da uđu u malu salu, ali ih je u tome spriječila policija.

Kordon policije nalazi se na spratu zgrade Parlamenta, a poslanici opozicije zaustavljeni su na stepenicama.

Nakon što ih policija nije pustila u salu poslanici opozicije su se povukli u prizemlje gdje je u toku pres konferencija.

Poslanici koji prisustvuju sjednici usvojili su dnevni red. U sali su trenutno 52 poslanika od 83 koliko iz bude u NSRS.

Poslanici opozicije najavili su da će održati konferenciju za novinare nakon što, kako su rekli, obave određene konsultacije.  Oni se trenutno nalaze u velikoj skupštinskoj sali.

Predstavnici opozicije na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske ultimativno su zatražili da revizorski izvještaji budu razmatrani u nastavku 21. redovne sjednice parlamenta, što nije prihvaćeno, nakon čega su danas blokirali rad parlamenta Srpske.

Kao kompromisno rješenje ponuđeno im je da naredna sjednica bude održana za 15 dana, kada bi bile razmatrane tačke koje opozicija traži, što oni odbijaju.

Poslanici opozicije sinoć su fizički blokirali sto u sali parlamenta za kojim sjedi skupštinsko rukovodstvo, zahtijevajući održavanje sjednice skupštinskog Kolegijuma.

Izvor: Atv, Nezavisne