FOTO VIJEST: Proslavljena krsna slava RiTe Gacka, pohvaljeni rudari

24.05.2017.     Vijesti

Polaganjem cvijeća na spomenik radnicima poginulim u otadžbinskom ratu i lomljenjem slavskog kolača, Rudnik i termoelektrana Gacko danas je  proslavila  krsnu slavu Svetog Kirila i Metodija.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice, goeneralni direktor MH „Elekreoprivreda Republike Srpske“, dr Žaljko Kovačević, izvršni direktor ERS – a za tehničke poslove Maksim Skoko, direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić, predsjedsjednik lokalne skupštine, Boračke organizacije, predstavnici sindikata, radnici….

Istaknuto je da Rudnik i termoelektrana Gacko u proteklih neoliko mjeseci bilježe dobre poslovne rezultate.  Remont elektrane  odrađen je  u skrećenom roku od 30 dana umjesto planiranih 40.

„Posebnu zahvalnost dugujemo angažovanju naših  radnika koji su uz maksimalne napore i požrtvovanje uspjeli da u rekordnom roku završe radove“, rekao je direktor RiTe Gacka Milinko Milidrag.

Očekuje se  i  realizacija projekta  nabavke postrojenja za suvu separaciju uglja što će povećati proizvodnju električne energije i omogućiti stabilniji i pouzdaniji rad RiTe Gacka.

„Otkrivka se radi punim kapacitetom uz povećanu ispravnost mehanizacije“, kaže predsjednik Sindikata radnika Željko Tepavčević. Tepavčević dodaje da je posebno ponosan na rudare koji su  zimus u ekstremnim uslovima velikih minusa,  boreći se sa surovom prirodom uspjeli da omoguće nesmetanu proizvodnju i dovoljne količine uglja, radeći tri mjeseca bez prekida u trenucima kad je hidrologija bila loša a povećane potrebe za električnom energijom.

Generalni direktor ERS – a, Željko Kovačević poželio je svim radnicima sretnu slavu, pohvlio požrtvovanje i rad rudara, izrazivši nadu da će rudnik uskoro prevazići sve objektivne poteškoće i nastaviti da bude najveći i najpouzdaniji proizvođač električne energije u Srpskoj.

Predsjednik Boračke organizacije Gacka Slobodan Ilić pohvalio je Upravu RiTE Gacka istakavši da su u periodu od 2014. godinie zaposlili 44 radnika iz boračkih kategorija, prvenstveno djece palih boraca.

Hercegovina press