FOTO VIJEST: Počelo uređenje Ćatovića kraka

29.05.2017.     Vijesti

Civilna zaštita Hidroelektrana na Trebišnjci počela je sa radovima na uređenju korita rijeke Trebiošnjice u naselju Rastoci, odnosno Ćatovića kraka.

 

„Počeli smo  čišćenje od ušća ka mostu. Na osmorica radimo ručno jer je na ovom dijelu nemoguće ući sa mehanizacijom. Danas smo prešli nekih 300 metara. Posao ide dobro, kaže Predrag Miljković – komandant Tima za opšte namjene.

 

Šef Civilne zaštite Miodrag Batinić objašnjava da se radi o redovnim godišnjim aktivnostima HET – a na čišćenju priobalnog područja. Nakon uređenja Ćatovića kraka čija je dužina oko 1.700 matara, ekipe će preći na Pridvorački krak koji je takođe zarastao u trsku i šaš.

Ovo je vjerovatno  i poslednja godina u kojoj će biti potrebe za košenjem i čišćenjem Ćatovića kraka jer su Hidroelektrane raspisale tender za uređenje ovog pojasa koji obuhvata betoniranje korita rijeke, izgradnju zaštitnog zida koji bi mještane Rastoka zaštitio od poplava, izgradnju biciklističke staze, postavljanje rasvjete. Radovi su procjenjeni na 2.650.000 konvertibilnih maraka.

Hercegovina press