FOTO VIJEST: „Hercegovke“

03.05.2017.     Vijesti

Duboke bore, smijalice, vragolaste ili umorne oči. Vjetrom opaljene.  Od duvana požutjela lica. Dječji neiskvareni osmjesi. Priroda, kamenar. Majke. Žene. Hercegovke.

Inspirisale su “Hercegovke” fotografe iz ove regije koji su priredili izložbu u čast žene i kroz 56 radova plastično prikazali amibijent, karakter i dušu Hercegovki.

U Kulturnom centru predstavljeno je 56 fotografija najboljih fotografija.

Izložbu je otvorio šef Misije OSCE  – a Džonatan Mur.

FOTOGRAFIJA OD HOBIJA DO PROFESIJE

U Galeriji Kulturnog centra dobro poznata lica. Srećemo ih po gradu svakodnevno.  Nikud ne idu bez aparata. I vjerovatno se svako od nas našao bar jedanput na njihovoj  fotografiji.

Fotografija im je ljubav, i hobi, po nekom  profesija.

Radoje Elez predstavio je sedam svojih fotografija. Nastale “tu i tamo” spontano tokom šetnje, jutarnje kafe…. Inspiraciju ne gubi godinama. Po zanimanju ej profesionalni snimatelj,fotografija je ljubav, slobodno vrijeme, uvijek novi izazov.

Budimir Željko Keko – već profesionalac.  “Dogodila se ta stepenica više kada sam počeo da radim za UNICEF. Fantastičan projekat radimo sa djecom,moje kolege Amer Haris, Dejan Đurić i ja  i tu sam počeo da zarađujem odnosno ulazim u svijet profesionalne fotografije, ali eto kažem volio bih da čitav život ostanem amater u smislu da fotografija bude uvijek i samo odraz ljubavi i posvećenosti“ kaže Keko.

Tehnika je danas vrlo bitna slažu se fotografi ali ističu da  ako nemate srce i oko sve vam džaba.

Hercegovina press