FOTO: Svečano otvoren vrtić Srbija u Gorici

29.08.2018.     Vijesti
Predjsednici Vlada Srbije i Republike Srpske, Ana Brnabić i Željka Cvijanović i gradonačelnik Trebinja Luka Pertović svečano su danas otvorili vrtić „Srbija“ u Gorici.

Petrović je poželio dobrodošlicu premijerkama Srbije i Republike Srpske i zahvalio što su došli na djelo.„Zahvalni smo upravo njima premijerkama i predsjednicima Srbije i RS, Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku koji su našu inicijativu za izgradnju vrtića Srbija prihvatili i puplatili 500.000 eura za ovaj projekat. Nakon samo nekoliko mjeseci izrade projektne dokumentacije, rješavanja imovinskih odnosa, provođenja tenderske procedure i izvođenja radova, ovaj vrtić u ponedjeljak počinje sa radom. Velika nam je čast da imamo ovakav događaj, kakav nije zapamtilo Trebinje“, istakao je Petrović.


Premijerka RS Željka Cvijanović je izrazila zadvoljstvo što će ovaj vrtić služiti na dobrobit našim porodicama, mališanima koji će ovdje boraviti.„Posebno velika zahvalnost predsjednicima i Vladama Srbije i RS, što su odlučili da zajedno radimo, da pokažemo našem narodu koliko smo dobri, koliko zajedno dosta toga možemo da postignemo i uradimo. I ovo je jedan od mnogobrojnih projekata koji zajednički relizujemo širom RS i mnogo više znače od novca koji je uložen, jer svaki projekat koji podrži Srbija znači da vodi računa o RS“, rekla je Cvijanovićeva.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da je sve jpočelo 2014. godine kada je Aleksandar Vučić postao premijer Srbije i istakla je da je Srbija od 2014. godine u Srpsku investirala i donirala 21.500.000 evra u projekte koje su kandidovale lokalne zajednice.

„Ova djela govore najviše o jedinstvu i bratstvu između RS i Srbije i nastavićemo tako“, rekla je Brrnabićeva.

Kapacitet vrtića je 80 mjesta i biće na raspolaganju za sve uzraste – od jasličkog do predškolskog.

Vrtić je opremljen kvalitetnim namještajem prilagođen svim predškolskim uzrastima, kao i didaktičkim materijalom, kako bi se mališanima obezbijedio ugodan, ali i koristan edukativni boravak u ovoj ustanovi.

S obzirom na veliku potražnju boravka djece jasličkog i predškolskog uzrasta, ali i na činjenicu da je Gorica najveća mjesna zajednica u Trebinju sa oko 8.000 stanovnika, gdje su nikla i neka nova naselja za izbjeglo i raseljeno stanovništvo, vrtić “Srbija” će raditi u punom kapacitetu.