FOTO: Golićeva u Nevesinju: Rekordna ulaganja u ovu opštinu

16.08.2018.     Vijesti
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju  Republike Srpske Srebrenka Golić sastala se danas sa funkcionerima nevesinjske opštine, nakon čega je obišla sportsku  dvoranu „Nevesinjka“ koja je u drugoj fazi rekonstrukcije.
Golićeva je zadovoljna dinamikom radova, a istakla je da je  u prvoj fazi promijenjen kompletan krov, bočne staklene plohe zamijenjene su termopanelima, a urađeni su i novi mokri čvorovi.

Prva faza koštala oko 450.000 KM, a radove je izvodio konzorcijum preduzeća Krivaja TMK iz Zavidovića i Herc gradnja iz Bileće.

„Zadatak  druge faze je da  unaprijedi energetsku efikasnost, i ona će  obuhvatati izradu kotlovnice, mašinskih instalacija, zamjenu poda i uređenje okoline“,  kaže Golićeva.

Narodni poslanik Ilija Tamindžija koji je i izvršni direktor za proizvodnju u Hidroelektranama na Trebišnjici kaže da su trenutna ulaganja Vlade Republike Srpske  u Nevesinje 11 miliona maraka, a ona se odnose na izgradnju i rekonstrukciju vodovoda, sportske dvorane i Kulturnog centra.
Ministar Golić je  prilikom posjete Nevesinju obišla i radove na izgradnji završetka Vodovoda „Udbina“, koji bi  trebalo da budu gotovi u septembru, čime će biti riješen višedecenijski problem vodosnabdijevanja ove opštine.
Hercegovina press