Drašković: Javni sektor ugrožava realni privredni sektor, država je loš „titular“

26.05.2017.     Vijesti

„Država je loš poslodavac. Tamo vlada uglavnom nerad i javašluk. Javni sektror  je počeo da ugrožava realni privredni sektor.   I zato je država loš titular“,  počeo je svoje obraćanje na Investicionoj konferenciji vlasnik Poslovnog sistema „Swisslion Takovo“ Rodoljub Drašković.

On ističe da je Trebinje odlično mjesto za ulaganja, ali da državni sektor i dalje dominira u ovom gradu, a puno je kaže mogućnosti za razvoj privrede i poljoprivrede i otvaranje radnih mjesta u relanom sektoru. Speman je Drašković, da ukolko mu se obezbijede svi agrotehnički uslovi u koncesiju uzme svo raspoloživo zemljište  u Trebinju i  kako kaže podigne  poljoprivrednu proizvodnju.

„Ne možemo se uzdati u tekstilnu industriju. Ne možemo računati na kojekakve  Kineze, Indonežane…. Tekstil je prošlost“, smatra Drašković.

Budućnost ovog regiona je kaže u razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije. Samo Poslovni sistem „Swisslion Takovo“ je u Trebinju u proteklih osam godina ostvario dobit od 200 miliona KM.

„Sav taj novac uložio sam u ovaj grad i ovu regiju, i spreman sam i dalje da ulažem. Ovde živi divan narod i vredan narod koji želi da radi i želi da uči. Zato danas poručujem svim potencijalnim privrednicima da dođu da zajedno gradimo Trebinje i otvaramo nova radna mjesta. Spreman sam i finansijski da pomognem dobre ideje i ozbiljne investitore, rekao je Drašković.

Osim privrede i poljoprivrede poznati biznismen vjeeruje  i da će ogromni potencijali Trebinja u turističkom i geografskom smislu dovesti do ekspanzije gradnje na ovom području.

Hercegovina press